CODE 66458 ACADEMIC YEAR 2024/2025 CREDITS 4 cfu anno 1 DIETISTICA 9288 (L/SNT3) - GENOVA LANGUAGE Italian TEACHING LOCATION GENOVA PREREQUISITES Propedeuticità in uscita Questo insegnamento è propedeutico per gli insegnamenti: DIETETIC STUDIES 9288 (coorte 2024/2025) METHODS OF APPLIED RESEARCH FOR NUTRITION 66489 DIETETIC STUDIES 9288 (coorte 2024/2025) PRACTICAL-CLINICAL INTERNSHIP - 1ST YEAR 87091 DIETETIC STUDIES 9288 (coorte 2024/2025) PRACTICAL-CLINICAL INTERNSHIP - 3RD YEAR 66464 MODULES Questo insegnamento è composto da: ALLERGIES, INTOLERANCES AND ADVERSE REACTIONS TO FOOD FOOD SANITATION COMMUNITY NUTRITION TEACHING MATERIALS AULAWEB AIMS AND CONTENT LEARNING OUTCOMES Gain knowledge on the procedures employed for a correct manipulation and preparation of aliments. Gain deep knowledge on the applicable laws and legislation and procedures about food and aliments hygiene and manipulation. Have notion on the principals food transmissible diseases and on their prevention. Have notion on the preparation and collective distribution of food and on the related services. TEACHING METHODS Any Student with documented Specific Learning Disorders (SLD), or with any special needs, shall reach out to the Lecturer(s) and to the dedicated SLD Representative in the Department before class begins, in order to liase and arrange the specific teaching methods and ensure proper achievement of the learning aims and outcomes. TEACHERS AND EXAM BOARD LAURA STICCHI LIVIA PISCIOTTA Ricevimento: On appointemnt writing to livia.pisicotta@unige.it DIMI viale Benedetto XV 6 First floor CONSUELO BORGARELLI Exam Board LAURA STICCHI LIVIA PISCIOTTA (President and Coordinator of Integrated Course) CONSUELO BORGARELLI (President Substitute) LESSONS Class schedule The timetable for this course is available here: Portale EasyAcademy EXAMS Exam schedule Data appello Orario Luogo Degree type Note Subject 13/01/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale ALLERGIE, INTOLLERANZE E REAZIONI AVVERSE AGLI ALIMENTI 17/02/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale ALLERGIE, INTOLLERANZE E REAZIONI AVVERSE AGLI ALIMENTI 09/06/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale ALLERGIE, INTOLLERANZE E REAZIONI AVVERSE AGLI ALIMENTI 25/06/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale ALLERGIE, INTOLLERANZE E REAZIONI AVVERSE AGLI ALIMENTI 07/07/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale ALLERGIE, INTOLLERANZE E REAZIONI AVVERSE AGLI ALIMENTI 28/07/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale ALLERGIE, INTOLLERANZE E REAZIONI AVVERSE AGLI ALIMENTI 08/09/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale ALLERGIE, INTOLLERANZE E REAZIONI AVVERSE AGLI ALIMENTI 13/01/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale IGIENE DEGLI ALIMENTI 17/02/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale IGIENE DEGLI ALIMENTI 09/06/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale IGIENE DEGLI ALIMENTI 25/06/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale IGIENE DEGLI ALIMENTI 07/07/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale IGIENE DEGLI ALIMENTI 28/07/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale IGIENE DEGLI ALIMENTI 08/09/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale IGIENE DEGLI ALIMENTI 13/01/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale NUTRIZIONE DELLE COLLETTIVITÀ 17/02/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale NUTRIZIONE DELLE COLLETTIVITÀ 09/06/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale NUTRIZIONE DELLE COLLETTIVITÀ 25/06/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale NUTRIZIONE DELLE COLLETTIVITÀ 07/07/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale NUTRIZIONE DELLE COLLETTIVITÀ 28/07/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale NUTRIZIONE DELLE COLLETTIVITÀ 08/09/2025 08:00 GENOVA Scritto + Orale NUTRIZIONE DELLE COLLETTIVITÀ